Załącznik nr 2 do SWZ
(Ogólne warunki umowy, ostateczna treść umowy
może ulec zmianie w zakresie nie zmieniającym
istotnych postanowień wynikających z wzoru umowy,
oferty wykonawcy i SIWZ)
UMOWA nr AG – 262 – ….. / 24
zawarta w dniu …..…………………………., w Gorlicach pomiędzy :
Powiatem Gorlickim reprezentowanym przez Dyrektora Domu Pomocy Społecznej w Gorlicach, ul. Sienkiewicza 30 – Ewę Chłanda w oparciu o upoważnienie udzielone Uchwałą Zarządu Powiatu Gorlickiego nr 191/62/2020 z dnia 8 stycznia 2020r.,
przy kontrasygnacie Głównego Księgowego – Pani Barbary Czocher, zwanym dalej „Zamawiającym”,
a ………………………………………………………………………, z siedzibą: ………………… NIP: ………………… REGON: …………………………, zwanym dalej “Wykonawcą”.
W wyniku przeprowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie podstawowym – bez negocjacji, zgodnie ustawą z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych, znak sprawy: AG – 261 – 6 / 24, została zawarta umowa o następującej treści:
CZĘŚĆ Nr 1 „Produkty mleczarskie”,
CZĘŚĆ Nr 2 „Mięso i produkty z drobiu, mięso oraz wędliny wołowe i wieprzowe”
CZĘŚĆ Nr 3 „Ryby”,
CZĘŚĆ Nr 4 „Owoce i warzywa”,
CZĘŚĆ Nr 5 „Pieczywo”,
CZĘŚĆ Nr 6 „Jaja”,
CZĘŚĆ Nr 7 „Różne produkty spożywcze”,*
do Domu Pomocy Społecznej w Gorlicach, ul. Sienkiewicza 30,.
*niepotrzebne skreślić
(nazwisko i imię) (numer telefonu)
Powiat Gorlicki, 38-300 Gorlice, ul. Biecka 3, NIP 7382150787, REGON 491893150
Dom Pomocy Społecznej, 38-300 Gorlice, ul. Sienkiewicza 30.
Spory, jakie mogą wyniknąć z realizacji postanowień niniejszej umowy, strony poddają pod rozstrzygnięcie Sądu właściwego dla Zamawiającego.
ZAMAWIAJĄCY: WYKONAWCA:
Załącznik nr 1 do umowy Nr AG 262 – ….. / 2024
z dnia ………………
Opis przedmiotu zamówienia
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Gorlicach
ZAMAWIAJĄCY: WYKONAWCA:
Załącznik nr 3 do SWZ
FORMULARZ OFERTY
w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, prowadzonym w trybie podstawowym bez negocjacji przez: pn.: „Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Gorlicach,m ul. Sienkiewicza 30 w okresie od 01.07.2024r. do 31.12.2024r..”
Nazwa: |
|
Adres: |
|
Województwo: |
|
NIP: |
|
REGON: |
|
KRS/CEiDG: |
|
Osoba(-y) wyznaczona(-e) do kontaktów: |
|
Telefon: |
|
E-mail: |
|
Bank: Nr rachunku bankowego: |
|
Wykonawca jest: (zaznaczyć jeżeli dotyczy)
| mikroprzedsiębiorstwem małym przedsiębiorstwem średnim przedsiębiorstwem[1] |
Część 1, brutto zł ……………… (słownie złotych:……………………………………………. ),
w tym podatek VAT w kwocie: …………………. zł
Część 2 – brutto zł ………………… (słownie złotych:……………………………………………. ),
w tym podatek VAT w kwocie: …………………. zł
Część 3 – brutto zł ………………… (słownie złotych:……………………………………………. ),
w tym podatek VAT w kwocie: …………………. zł
Część 4 – brutto zł ………………… (słownie złotych:……………………………………………. ),
w tym podatek VAT w kwocie: …………………. zł
Część 5 – brutto zł ………………… (słownie złotych:……………………………………………. ),
w tym podatek VAT w kwocie: …………………. zł
Część 6 – brutto zł …………………(słownie złotych:……………………………………………. ),
w tym podatek VAT w kwocie: …………………. zł
Część 7 –brutto zł ………………… (słownie złotych:……………………………………………. ),
w tym podatek VAT w kwocie: …………………. zł
*całość zamówienia wykonamy własnymi siłami i środkami,
*zamierzam/y powierzyć podwykonawcy następującą część zamówienia:
Część zamówienia, którą zamierzam/y powierzyć podwykonawcy | Nazwa /firma/adres podwykonawcy |
|
|
|
|
* niepotrzebne skreślić
mikro przedsiębiorcą,
małym przedsiębiorcą
średnim przedsiębiorcą
(zaznaczyć, jeżeli wykonawca jest mikro, małym lub średnim przedsiębiorcą w rozumieniu ustawy z dnia 6 marca 2018 r. Prawo przedsiębiorców / Dz. U. z 2021 r., poz.162 z późn. zm)
1) rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1).
* W przypadku gdy wykonawca nie przekazuje danych osobowych innych niż bezpośrednio jego dotyczących lub zachodzi wyłączenie stosowania obowiązku informacyjnego, stosownie do art. 13 ust. 4 lub art. 14 ust. 5 RODO treści oświadczenia wykonawca nie składa (usunięcie treści oświadczenia np. przez jego wykreślenie).
D
[1] Zgodnie z zaleceniem Komisji z dnia 6 maja 2003 r. dotyczącym definicji mikroprzedsiębiorstw oraz małych
i średnich przedsiębiorstw (Dz. Urz. UE L 124 z 20.5.2003, str. 36):
Mikroprzedsiębiorstwo: przedsiębiorstwo, które zatrudnia mniej niż 10 osób i którego roczny obrót lub roczna suma bilansowa nie przekracza 2 milionów EUR;
Małe przedsiębiorstwo: przedsiębiorstwo, które zatrudnia mniej niż 50 osób i którego roczny obrót lub roczna suma bilansowa nie przekracza 10 milionów EUR.
Średnie przedsiębiorstwa: przedsiębiorstwa, które nie są mikroprzedsiębiorstwami ani małymi przedsiębiorstwami i które zatrudniają mniej niż 250 osób i których roczny obrót nie przekracza 50 milionów EUR lub roczna suma bilansowa nie przekracza 43 milionów EUR.
Załącznik nr 3a do SWZ | |||||||
Gorlice, dnia ………………………………. | |||||||
………………………………. | |||||||
Pieczątka Wykonawcy | |||||||
Formularz asortymentowo – cenowy – część 1 | |||||||
Szczegółowe określenie przedmiotu zamówienia, szczegółowy kosztorys ofertowy DOSTAWA PRODUKTÓW MLECZARSKICH na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Gorlicac, ul. Sienkiewicza 30 | |||||||
Wspólny słownik zamówienia (CPV): 15.50.00.00-3 | |||||||
Oferuję wykonanie dostaw będących przedmiotem zamówienia, zgodnie z postanowieniami umowy oraz wymogami opisu przedmiotu zamówienia | |||||||
L.p. | Nazwa artykułu | J.m. | Orienta cyjna ilość towarów | Cena jednostkowa brutto | Wartość brutto (kol. 4 x kol. 5) | Nazwa Producenta / proponowana gramatura | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
1 | Jogurt naturalny (poj. opakowania do 1 liutra) | litr | 80 | ||||
2 | Jogurt owocowy (poj. opakowania do 1 liutra) | litr | 125 | ||||
3 | Kefir (poj. opakowania do 1 liutra) | litr | 30 | ||||
4 | Margaryna o zawartości tłuszczu nie mniej niż 80% (op. 250g) | kg | 110 | ||||
5 | Masło o zawartści nie mniej niż 82% tłuszczu (op. 200g) | kg | 370 | ||||
6 | Maślanka naturalna (op. 400ml do 1000ml) | litr | 150 | ||||
7 | Mleko 2% (karton o poj. do 1 litra) | litr | 4300 | ||||
8 | Mleko w proszku (op. do 1 kg) | kg | 6 | ||||
9 | Ser topiony 100 g | kg | 90 | ||||
10 | Ser żółty o zawartości minimum 25% tłuszczu | kg | 150 | ||||
11 | Ser żółty wędzony o zawartości minimum 25% tłuszczu | kg | 30 | ||||
12 | Serek homogenizowany smakowy (op. 120 do 150g) | kg | 27 | ||||
13 | Serek mascarpone (op. do 500g) | kg | 2 | ||||
14 | Śmietana 18% (poj. 400 do 1000 ml) | litr | 200 | ||||
15 | Śmietana 30% (poj. 250 – 500 ml) | litr | 50 | ||||
16 | Twaróg półtłusty | kg | 400 | ||||
Łączna cena brutto Części 1 | X | ||||||
Wykonawca: | |||||||
Gorlice, dnia ………………………………. | |||||||
………………………………. | |||||||
Pieczątka Wykonawcy | |||||||
Formularz asortymentowo – cenowy – część 2 | |||||||
Szczegółowe określenie przedmiotu zamówienia, szczegółowy kosztorys ofertowy DOSTAWA MIĘSA I PRODUKTÓW Z DROBIU, MIĘSA ORAZ WĘDLIN WOŁOWYCH i WIEPRZOWYCH na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Gorlicac, ul. Sienkiewicza 30 | |||||||
Wspólny słownik zamówienia (CPV):15.10.00.00-9 | |||||||
Oferuję wykonanie dostaw będących przedmiotem zamówienia, zgodnie z postanowieniami umowy oraz wymogami opisu przedmiotu zamówienia | |||||||
L.p. | Nazwa artykułu | J.m. | Orienta cyjna ilość towarów | Cena jednostkowa brutto | Wartość brutto (kol. 4 x kol. 5) | Nazwa Producenta / proponowana gramatura | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
Mięso i produkty z drobiu | |||||||
1 | Dramstic mięso świeże | kg | 75 | ||||
2 | Filet drobiowy, pojedynczy (mięso świeże bez kości) | kg | 200 | ||||
3 | Filet z indyka (mięso świeże) | kg | 95 | ||||
4 | Filet zaparzany na maśle o zawartości 100% mięsa | kg | 50 | ||||
5 | Gulaszowe drobiowe (mięso świeże bez kości) | kg | 50 | ||||
6 | Kiełbasa drobiowa z fileta, sucha o zawartości 100 mięsa | kg | 100 | ||||
7 | Medaliony z indyka (mięso świeże) | kg | 20 | ||||
8 | Pasztet pieczony drobiowy | kg | 60 | ||||
9 | Polędwica z indyka o zawartości minimum 80% mięsa | kg | 60 | ||||
10 | Porcje rosołowe bez skrzydła | kg | 4200 | ||||
11 | Salceson drobiowy z indykiem o zawartości minimum 45% mięsa | kg | 70 | ||||
12 | Serdelki drobiowe o zawartości minimum 90% mięsa | kg | 150 | ||||
13 | Skrzydło z kurczaka (mięso świeże) | kg | 100 | ||||
14 | Szynka gotowana drobiowa | kg | 50 | ||||
15 | Szynka konserwowa drobiowa o zawartości minimum 90% mięsa | kg | 100 | ||||
16 | Szynka pieczona drobiowa o zawartości minimum 90% mięsa | kg | 50 | ||||
17 | Udko z kurczaka (mięso świeże) | kg | 150 | ||||
18 | Udziec z indyka w galarecie | kg | 40 | ||||
19 | Udziec z kurczaka bez kości (mięso świeże) | kg | 80 | ||||
20 | Wątróbka drobiowa (świeża) | kg | 80 | ||||
Razem | X | ||||||
L.p. | Nazwa artykułu | J.m. | Orienta cyjna ilość towarów | Cena jednostkowa brutto | Wartość brutto (kol. 4 x kol. 5) | Nazwa Producenta / proponowana gramatura | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
Mięso oraz wędliny wołowe i wieprzowe | |||||||
1 | Baleron | kg | 20 | ||||
2 | Boczek gotowany ekstra | kg | 30 | ||||
3 | Boczek rolowany | kg | 25 | ||||
4 | Flaki wołowe ugotowane, bez rosołu, oczyszczone, pocięte w równe paski | kg | 60 | ||||
5 | Karkówka bez kości (mięso świeże) | kg | 60 | ||||
6 | Kaszanka wyborowa | kg | 50 | ||||
7 | Kiełbasa grilowa o zawartości minimum 75% mięsa | kg | 30 | ||||
8 | Kiełbasa krakowska o zawartości minimum 70% mięsa | kg | 20 | ||||
9 | Kiełbasa parówkowa o zawartości minimum 97% mięsa | kg | 60 | ||||
10 | Kiełbasa szynkowa o zawartości minimum 70% mięsa | kg | 10 | ||||
11 | Kiełbasa toruńska o zawartości minimum 70% mięsa | kg | 130 | ||||
12 | Kiełbasa wiejska o zawartości minimum 80% mięsa | kg | 40 | ||||
13 | Kiełbasa żywiecka o zawartości minimum 90% mięsa | kg | 20 | ||||
14 | Klops o zawartości minimum 78% mięsa | kg | 30 | ||||
15 | Kości wołowe świeże przecięte na porcje ok.1-1,5 kg | kg | 45 | ||||
16 | Krupniok | kg | 15 | ||||
17 | Łopatka bez kości (mięso świeże) | kg | 110 | ||||
18 | Łopatka opiekana o zawartości minimum 77% mięsa | kg | 20 | ||||
19 | Pasztet pieczony wieprzowy | kg | 15 | ||||
20 | Polędwica sopocka o zawartości minimum 80% mięsa | kg | 15 | ||||
21 | Salceson bez konserwantów | kg | 20 | ||||
22 | Schab bez kości (mięso świeże) | kg | 50 | ||||
23 | Schab faszerowany mięsem mielonym | kg | 20 | ||||
24 | Schab pieczony o zawartości 100% mięsa | kg | 20 | ||||
25 | Słonina | kg | 30 | ||||
26 | Szynka bez kości (mięso świeże) | kg | 30 | ||||
27 | Szynka konserwowa o zawartości minimum 77% mięsa | kg | 20 | ||||
28 | Szynka szlachecka o zawartości minimum 77% mięsa | kg | 20 | ||||
29 | Szynka wiejska wieprzowa bez konserwantów (100% mięsa) | kg | 30 | ||||
30 | szynka włoska o zawartości minimum 77% mięsa | kg | 30 | ||||
31 | Szynka z liściem o zawartości minimum 77% mięsa | kg | 30 | ||||
32 | Udziec wołowy (mięso świeże) | kg | 10 | ||||
33 | Żeberka extra „paski” (mięsne, surowe, świeże) | kg | 55 | ||||
Razem | X | ||||||
łączna cena brutto części 2 (mięso I produkty z dorbiu + mięso oraz wędliny wołowe i iwieprzowe) | X | ||||||
Wykonawca: | |||||||
Gorlice, dnia ………………………………. | |||||||
………………………………. | |||||||
Pieczątka Wykonawcy | |||||||
Formularz asortymentowo – cenowy – część 3 | |||||||
Szczegółowe określenie przedmiotu zamówienia, szczegółowy kosztorys ofertowy DOSTAWA RYB na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Gorlicac, ul. Sienkiewicza 30 | |||||||
Wspólny słownik zamówienia (CPV): 15.20.00.00-0 | |||||||
Oferuję wykonanie dostaw będących przedmiotem zamówienia, zgodnie z postanowieniami umowy oraz wymogami opisu przedmiotu zamówienia | |||||||
L.p. | Nazwa artykułu | J.m. | Orienta cyjna ilość towarów | Cena jednostkowa brutto | Wartość brutto (kol. 4 x kol. 5) | Nazwa Producenta / proponowana gramatura | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
1 | Filet z makreli w oleju (Konserwa otwierana o masie netto ryby od 80g do 120g) | szt. | 250 | ||||
2 | Filet z makreli w sosie pomidorowym (Konserwa otwierana o masie netto ryby od 80g do 120g) | szt. | 250 | ||||
3 | Filet z miruny mrożony , nez skóry, bez glazury | kg | 50 | ||||
4 | Filet z tilapii mrożony | kg | 50 | ||||
5 | Makrela wędzona | kg | 50 | ||||
6 | Miruna mrożona kostka | kg | 50 | ||||
7 | Płaty śledziowe w oleju | kg (masa netto ryby) | 10 | ||||
8 | Tuńczyk w sosie własnym kawałki (konserwa otwierana o masie netto ryby od 100g do 120g) | szt. | 50 | ||||
Łączna cena brutto Części 3 | X | ||||||
Wykonawca: | |||||||
………………………………. | |||||||
Pieczątka Wykonawcy | |||||||
Formularz asortymentowo – cenowy – część 4 | |||||||
Szczegółowe określenie przedmiotu zamówienia, szczegółowy kosztorys ofertowy DOSTAWA OWOCÓW I WARZYW na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Gorlicac, ul. Sienkiewicza 30 | |||||||
Wspólny słownik zamówienia (CPV): 15.30.00.00-1; | |||||||
Oferuję wykonanie dostaw będących przedmiotem zamówienia, zgodnie z postanowieniami umowy oraz wymogami opisu przedmiotu zamówienia | |||||||
L.p. | Nazwa artykułu | J.m. | Orienta cyjna ilość towarów | Cena jednostkowa brutto | Wartość brutto (kol. 4 x kol. 5) | Nazwa Producenta / proponowana gramatura | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
1 | Arbuz ( m-ce VII-IX) | kg | 100 | ||||
2 | Banan | kg | 270 | ||||
3 | Borówka | kg | 80 | ||||
4 | Bób | kg | 80 | ||||
5 | Brokuł o średnicy głowy min. 10 cm | szt. | 80 | ||||
6 | Brokuły mrożone różyczki | kg | 50 | ||||
7 | Brzoskwinia | kg | 70 | ||||
8 | Burak ćwikłowy | kg | 260 | ||||
9 | Cebula | kg | 280 | ||||
10 | Cytryna | kg | 185 | ||||
11 | Czereśnie (m-ce VII – VIII) | kg | 60 | ||||
12 | Czosnek | kg | 20 | ||||
13 | Dynia | kg | 100 | ||||
14 | Fasola Jaś | kg | 90 | ||||
15 | Fasolka szparagowa (m-ce VII – IX) | kg | 150 | ||||
16 | Groch łuszczony | kg | 20 | ||||
17 | Gruszka koinferencja | kg | 150 | ||||
18 | Jabłka | kg | 880 | ||||
19 | Kalafior mrożony różyczki | kg | 20 | ||||
20 | Kalafior o średnicy głowy min. 15 cm (m-ce VII – IX) | szt. | 100 | ||||
21 | Kapusta biała | kg | 400 | ||||
22 | Kapusta czerwona | kg | 30 | ||||
23 | Kapusta kiszona z beczki ( opakowanie do 5 kg) | kg | 220 | ||||
24 | Kapusta młoda (średnica głowy min. 18 cm (m-ce VII-IX) | szt. | 50 | ||||
25 | Kapusta pekińska | kg | 50 | ||||
26 | Kiwi | kg | 100 | ||||
27 | Koper zielony | pęczek | 220 | ||||
28 | Mandarynka | kg | 100 | ||||
29 | Marchew | kg | 400 | ||||
30 | Mieszanka kompotowa 6 -cio składnikowa ( mrożona) | kg | 150 | ||||
31 | Mieszanka warzywna wieloskładnikowa (mrożona) | kg | 30 | ||||
32 | Nektarynka ( m-c VII – IX) | kg | 70 | ||||
33 | Ogórki kiszone ( op. do 2 kg masy netto) | kg | 70 | ||||
34 | Ogórki świeże (m-ce VII – IX)) | kg | 150 | ||||
35 | Ogórki świeże (m-ce X – XII) | kg | 50 | ||||
36 | Papryka świeża czerwona (m-ce VII – IX) | kg | 20 | ||||
37 | Papryka świeża czerwona (m-ce X-XII) | kg | 10 | ||||
38 | Pieczarka | kg | 60 | ||||
39 | Pietruszka korzeń | kg | 180 | ||||
40 | Pietruszka zielona | pęczek | 360 | ||||
41 | Pomarańcza | kg | 40 | ||||
42 | Pomidory (m-ce VII – IX) | kg | 160 | ||||
43 | Pomidory (m-ce X- XII) | kg | 90 | ||||
44 | Por | kg | 180 | ||||
45 | Porzeczka czerwona | kg | 15 | ||||
46 | Rabarbar (m-c VII – IX) | kg | 8 | ||||
47 | Rzodkiewka – pęczek o wadze min. 250g | pęczek | 110 | ||||
48 | Sałata lodowa | szt. | 40 | ||||
49 | Sałata zielona masłowa (m-ce VII – IX) | szt. | 100 | ||||
50 | Sałata zielona masłowa (m-ce X-XII) | szt. | 40 | ||||
51 | Seler korzeń | kg | 220 | ||||
52 | Szczypior (m-ce VII – IX) | pęczek | 200 | ||||
53 | Szczypior (m-ce X – XII) | pęczek | 100 | ||||
54 | Śliwka węgierka | kg | 80 | ||||
55 | Truskawka mrożona | kg | 30 | ||||
56 | Truskawka świeża (m-c VII ) | kg | 25 | ||||
57 | Winogrono ( m-ce VII – IX) | kg | 60 | ||||
58 | Winogrono ( m-ce X – XII) | kg | 10 | ||||
59 | Wiśnie | kg | 10 | ||||
60 | Ziemniaki | kg | 4000 | ||||
Łączna cena brutto Części 4 | X | ||||||
Wykonawca: | |||||||
………………………………. | |||||||
Pieczątka Wykonawcy | |||||||
Formularz asortymentowo – cenowy – część 5 | |||||||
Szczegółowe określenie przedmiotu zamówienia, szczegółowy kosztorys ofertowy DOSTAWA PIECZYWA na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Gorlicac, ul. Sienkiewicza 30 | |||||||
Wspólny słownik zamówienia (CPV): 15.81.00.00-9 | |||||||
Oferuję wykonanie dostaw będących przedmiotem zamówienia, zgodnie z postanowieniami umowy oraz wymogami opisu przedmiotu zamówienia | |||||||
L.p. | Nazwa artykułu | J.m. | Orienta cyjna ilość towarów | Cena jednostkowa brutto | Wartość brutto (kol. 4 x kol. 5) | Nazwa Producenta / proponowana gramatura | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
1 | Bułka razowa o gramaturze min. 50g | szt. | 4200 | ||||
2 | Bułka drożdżowa z krusoznką i bakaliami 450g do 1000g | kg | 75 | ||||
3 | Bułka maślana o gramnaturze min. 80g | szt. | 200 | ||||
4 | Bułka pszenna o gramaturze min. 100g | szt. | 780 | ||||
5 | Bułka tarta | kg | 5 | ||||
6 | Bułka weka krojona 400-600 g | kg | 800 | ||||
7 | Chałka | kg | 30 | ||||
8 | Chleb bułkowy 650g do 1000g | kg | 600 | ||||
9 | Chleb pszenno – razowy krojony 650 – 1000 g | kg | 1000 | ||||
10 | Chleb pszenno – żytni krojony 650 – 1000g | kg | 1500 | ||||
11 | Drożdżówka z nadzieniem (marmolada lub ser), o gramaturze min. 70g | szt. | 860 | ||||
12 | Groszek ptysiowy | kg | 8 | ||||
13 | Pączek o gramaturze min 70g | szt. | 160 | ||||
Łączna cena brutto Części 5 | X | ||||||
Wykonawca: | |||||||
………………………………. | |||||||
Pieczątka Wykonawcy | |||||||
Formularz asortymentowo – cenowy – część 6 | |||||||
Szczegółowe określenie przedmiotu zamówienia, szczegółowy kosztorys ofertowy DOSTAWA JAJ na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Gorlicach, ul. Sienkiewicza 30 | |||||||
Wspólny słownik zamówienia (CPV): 03.14.25.00-3. | |||||||
Oferuję wykonanie dostaw będących przedmiotem zamówienia, zgodnie z postanowieniami umowy oraz wymogami opisu przedmiotu zamówienia | |||||||
L.p. | Nazwa artykułu | J.m. | Orienta cyjna ilość towarów | Cena jednostkowa brutto | Wartość brutto (kol. 4 x kol. 5) | Nazwa Producenta / proponowana gramatura | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
1 | Jaja rozmiar „L” | szt. | 13000 | ||||
Łączna cena brutto Części 6 | X | ||||||
Wykonawca: | |||||||
Formularz asortymentowo – cenowy – część 7 | |||||||
Szczegółowe określenie przedmiotu zamówienia, szczegółowy kosztorys ofertowy DOSTAWA Różnych produktów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Gorlicac, ul. Sienkiewicza 30 | |||||||
Wspólny słownik zamówienia (CPV): 15.81.00.00-9 | |||||||
Oferuję wykonanie dostaw będących przedmiotem zamówienia, zgodnie z postanowieniami umowy oraz wymogami opisu przedmiotu zamówienia | |||||||
L.p. | Nazwa artykułu | J.m. | Orienta cyjna ilość towarów | Cena jednostkowa brutto | Wartość brutto (kol. 4 x kol. 5) | Nazwa Producenta / proponowana gramatura | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
1 | Ananas w syropie plastry (Puszka o masie netto składników od 500g do 700g) | kg | 5 | ||||
2 | Bazylia suszona (Opakowanie od 8 do 10g) | szt. | 12 | ||||
3 | Brzoskwinia w syropie (Puszka o masie netto składników od 500g do 700g) | kg | 10 | ||||
4 | Budyń bez cukru, różne smaki (Opakowanie od 35g do 65g) | szt. | 200 | ||||
5 | Chrzan tarty konserwowy (Minimum 90% chrzanu. Słoik o masie netto od 180g do 300g) | kg | 12 | ||||
6 | Ciastka kruche bez cukru (Opakowanie od 30g do 50g) | kg | 3 | ||||
7 | Cukier kryształ biały(Paczkowany 1kg) | kg | 760 | ||||
8 | Cukier puder (Opakowanie od 400g do 600g) | kg | 18 | ||||
9 | Cukier wanilinowy (Opakowanie od 16g do 35g) | szt. | 150 | ||||
10 | Cynamon mielony (Opakowanie od 15g do 20g) | szt. | 10 | ||||
11 | Czekolada gorzka (Masa kakaowa w czekoladzie min. 60%. Opakowanie od 90g do 100g) | szt. | 90 | ||||
12 | Drożdże świeże (Opakowanie 100g) | kg | 3 | ||||
13 | Dżem bez cukru różne smaki (Różne smaki. Masa netto składników w opakowaniu od 280g do 300g) | kg | 30 | ||||
14 | Dżem niskosłodzony (Różne smaki. Masa netto składników w opakowaniu od 280g do 300g) | kg | 80 | ||||
15 | Fasola czerwona konserwowa (Puszka o masie netto składników od 240g do 350g) | kg | 7 | ||||
16 | Galaretki owocowe do rozpuszczania (Różne smaki. Opakowanie od 65g do 75g) | szt. | 250 | ||||
17 | Groszek konserwowy (Puszka o masie netto składników od 240g do 350g) | kg | 35 | ||||
18 | Herbata granulowana (Opakowanie o masie od 90 do 100g ) | kg | 37 | ||||
19 | Kakao naturalne ciemne (Zawartość tłuszczu kakaowego 10-12% w opakowaniu. Opakowanie o masie od 150g do 200g ) | kg | 12 | ||||
20 | Kasza jęczmienna – wiejska (Paczkowana 1kg) | kg | 70 | ||||
21 | Kasza manna (Paczkowana od 400g do 500g) | kg | 190 | ||||
22 | Kawa zbożowa rozpuszczalna (Skład: prażone ziarna zbóż nie mniej niż 72% (jęczmień, żyto), cykoria, burak cukrowy. Opakowanie 150g) | kg | 6 | ||||
23 | Ketchup ( Łagodny o zawartości koncentratu min. 37% bez konserwantów. Masa netto od 800g do 1000g) | kg | 25 | ||||
24 | Kisiel (Różne smaki. Opakowanie od 35g do 45g.) | szt. | 230 | ||||
25 | Kminek cały (Opakowanie od 15g do 20g) | szt. | 20 | ||||
26 | Koncentrat pomidorowy (Zawartość ekstraktu ogólna nie mniej niż 30%. Opakowanie od 800g do 1000g. ) | kg | 30 | ||||
27 | Kukurydza konserwowa słodka (Puszka o masie netto składników od 240g do 350g) | kg | 15 | ||||
28 | Kwasek cytrynowy (Opakowanie od 15g do 25g) | szt. | 20 | ||||
29 | Liść laurowy cały (Opakowanie od 8do 12g) | szt. | 20 | ||||
30 | Lubczyk (Opakowanie od 8 do 10g) | szt. | 10 | ||||
31 | Majeranek suszony (Opakowanie od 8g do 10g) | szt. | 30 | ||||
32 | Majonez (Na bazie oleju rzepakowego, o zawartości tłuszczu minimum 50%.oraz min. 10% żółtka jaja kurzego. Opakowanie od 800g do 1000g) | l | 80 | ||||
33 | Makaron krajanka (Makaron z mąki makaronowej pszennej, opakowanie 1 kg) | kg | 70 | ||||
34 | Makaron łazanka (Makaron z mąki makaronowej pszennej, opakowanie od 800g do 1000g) | kg | 40 | ||||
35 | Makaron nitka (Makaron jajeczny z mąki makaronowej pszennej, opakowanie 800g – 1000g) | kg | 70 | ||||
36 | Makaron spaghetti (Makaron z mąki makaronowej pszennej, opakowanie od 400g do 500g) | kg | 36 | ||||
37 | Makaron świderki (Makaron z mąki makaronowej pszennej, opakowanie od 800g do 1000g) | kg | 75 | ||||
38 | Makaron w kształcie ryżu (Makaron z mąki makaronowej pszennej, opakowanie od 250g do 300g) | kg | 3 | ||||
39 | Makaron wstążka (Makaron z mąki makaronowej pszennej, opakowanie od 400g do 500g) | kg | 10 | ||||
40 | Makaron zacierka (Makaron jajeczny z mąki makaronowej pszennej. Opakowanie od 250g do 300g) | kg | 40 | ||||
41 | Mąka pszenna typ 500 (Opakowanie 1 kg ) | kg | 300 | ||||
42 | Mąka tortowa (Opakowanie 1 kg) | kg | 80 | ||||
43 | Mąka ziemniaczana (Opakowanie 1 kg ) | kg | 40 | ||||
44 | Miód pszczeli naturalny (Opakowanie od 20 do 25g) | kg | 15 | ||||
45 | Miód sztuczny (Opakowanie od 300g do 400g) | kg | 3 | ||||
46 | Musztarda stołowa (Opakowanie od 800g do 1000g) | kg | 30 | ||||
47 | Ocet (10% . Opakowanie od 450ml do 500 ml) | l | 20 | ||||
48 | Ogórek konserwowy (Słoik o pojemności od 800 ml do 1000 ml ) | kg | 80 | ||||
49 | Olej rzepakowy (Z pierwszego tłoczenia filtrowany na zimno. Opakowanie twarde, plastikowe od 900ml do 1000ml) | l | 200 | ||||
50 | Oregano suszone (Opakowanie od 8g do 10g) | szt. | 10 | ||||
51 | Orzech włoski łuskany (Opakowanie od 100g do 200g) | kg | 1 | ||||
52 | Papryka konserwowa (Słoik o pojemności od 800 ml do 1000 ml ) | kg | 25 | ||||
53 | Papryka mielona (Słodka / Ostra. Opakowanie od 18g do 22g) | szt. | 10 | ||||
54 | Pieczarka marynowana cała (Słoik o pojemności od 700 ml do 900 ml ) | kg | 25 | ||||
55 | Pieprz mielony czarny (Opakowanie 50g-60g) | szt. | 40 | ||||
56 | Płatki kukurydziane (Opakowanie od 250g do 300g) | kg | 60 | ||||
57 | Płatki owsiane (Opakowanie od 900g do 1000g ) | kg | 80 | ||||
58 | Powidło śliwkowe (opakowanie do 280 g) | kg | 1 | ||||
59 | Proszek do pieczenia (Opakowania od 30g do 40g) | szt. | 20 | ||||
60 | Przyprawa do flaków (Opakowanie od 40g do 50g) | szt. | 10 | ||||
61 | Przyprawa do mięs (Zawierająca kompozycję suszonych ziół, przypraw i warzyw, w tym, co najmniej: paprykę, cebulę, czosnek, natkę pietruszki, rozmaryn, pieprz czarny, oregano, tymianek, gałkę muszkatołową, majeranek. Opakowanie od 75g do 100g) | kg | 7 | ||||
62 | Przyprawa do zup w płynie z wyciągiem z lubczyku (O zawartości min. 15% warzyw suszonych, w tym: marchwi, pasternaku, cebuli, czosnku, natki pietruszki, papryki. Opak. od 150g do 200g) | l | 40 | ||||
63 | Przyprawa uniwersalna do potraw, mieszanka warzyw i przypraw (O zawartości min. 15% warzyw suszonych, w tym: marchwi, pasternaku, cebuli, czosnku, natki pietruszki, papryki. Opak. od 150g do 200g) | kg | 50 | ||||
64 | Ryż biały łuskany długoziarnisty (Opakowanie do 1kg) | kg | 150 | ||||
65 | Seler konserwowy (Słoik o pojemności od 280g do 300g) | kg | 6 | ||||
66 | Soda oczyszczona (Opakowanie 10g do 30g) | szt. | 10 | ||||
67 | Sos do Spaghetti (Bez konserwantów. Opakowanie od 400g do 500g) | szt. | 40 | ||||
68 | Sól kuchenna jodowana (Opakowanie 1kg) | kg | 190 | ||||
69 | Syrop malinowy (Butelka szklana, opakowanie od 400ml do 500ml) | l | 3 | ||||
70 | Wafelek kakaowy (Opakowanie od 40g do 55g) | szt. | 340 | ||||
71 | Wafle ryżowe (Różne smaki. Opakowanie od 100g do 150g) | szt. | 100 | ||||
72 | Wafle tortowe suche (Opakowanie od 150g do 200g) | szt. | 50 | ||||
73 | Woda mineralna (gazowana lub niegazowana, opakowanie butelka pet 1,5l ) | szt. | 3200 | ||||
74 | Ziele angielskie całe (Opakowanie od 15g do 20g) | szt. | 20 | ||||
75 | Zioła prowansalskie (Opakowanie od 15g do 20g ) | szt. | 5 | ||||
76 | Żelatyna spożywcza (Uniwersalna do rozpuszczania , opakowanie od 50g do 60g) | kg | 70 | ||||
Łączna cena brutto Części 7 | X | ||||||
Wykonawca: | |||||||
Załącznik nr 4a do SWZ
OŚWIADCZENIA
Wykonawcy składane wraz z ofertą
Wykonawca:
………………………………
(pełna nazwa/firma, adres)
reprezentowany przez:
…………………………………………………………………………
(imię, nazwisko, stanowisko/podstawa do reprezentacji)
OŚWIADCZENIE WYKONAWCY
składane na podstawie art. 125 ust. 1 ustawy Pzp
DOTYCZĄCE PRZESŁANEK WYKLUCZENIA Z POSTĘPOWANIA
W związku z ubieganiem się o udzielenie zamówienia publicznego pod nazwą: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Domu Pomocy społecznej w Gorlicach,
ul. Sienkiewicza 30. w okresie od 01.07.2024 do 31.12.2024r.
oświadczam, co następuje:
OŚWIADCZENIA DOTYCZĄCE WYKONAWCY
Oświadczam, że zachodzą w stosunku do mnie podstawy wykluczenia z postępowania na podstawie art. …………. ustawy Pzp (podać mającą zastosowanie podstawę wykluczenia spośród wymienionych w art. 108 ust. 1 pkt 1, 2, 5 i 6 lub art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp). Jednocześnie oświadczam, że w związku z ww. okolicznością, na podstawie art. 110 ust. 2 ustawy Pzp podjąłem następujące środki naprawcze:
………………………………………………………………………………………………………………………………….
Oświadczam, że wszystkie informacje podane w powyższym oświadczeniu są aktualne i zgodne z prawdą oraz zostały przedstawione z pełną świadomością konsekwencji wprowadzenia zamawiającego w błąd przy przedstawianiu informacji.
Załącznik nr 4b do SWZ
OŚWIADCZENIA
Wykonawcy składane wraz z ofertą
Wykonawca:
………………………………
(pełna nazwa/firma, adres)
reprezentowany przez:
…………………………………………………………………………
(imię, nazwisko, stanowisko/podstawa do reprezentacji)
OŚWIADCZENIE WYKONAWCY
składane na podstawie art. 125 ust. 1 ustawą Pzp,
DOTYCZĄCE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
W związku z ubieganiem się o udzielenie zamówienia publicznego pod nazwą: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Domu Pomocy społecznej w Gorlicach, ul. Sienkiewicza 30, w okresie od 01.07.2024 do 31.12.2024r. oświadczam, co następuje:
INFORMACJA DOTYCZĄCA WYKONAWCY
Oświadczam, że spełniam warunki udziału w postępowaniu określone przez Zamawiającego
w Specyfikacji Warunków Zamówienia dla przedmiotowego postępowania.
Oświadczam, że wszystkie informacje podane w powyższy oświadczeniu są aktualne i zgodne
z prawdą oraz zostały przedstawione z pełną świadomością konsekwencji wprowadzenia zamawiającego w błąd przy przedstawianiu informacji.
Załącznik nr 4c do SWZ
Wykonawca:
………………………………
(pełna nazwa/firma, adres)
reprezentowany przez:
…………………………………………………………………………
(imię, nazwisko, stanowisko/podstawa do reprezentacji)
OŚWIADCZENIE WYKONAWCY
uwzględniające przesłanki wykluczenia postępowania, na podstawie art. 7 ust. 1 i 9 ustawy
o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego
Na potrzeby postępowania pn. „Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Gorlicach, ul. Sienkiewicza 30, w okresie od 01.07.2024 do 31.12.2024r.” prowadzonego przez Dom Pomocy Społecznej w Gorlicach, 38-300 Gorlice, ul. Sienkiewicza 30. oświadczam, co następuje:
Oświadczam, że nie zachodzą w stosunku do Wykonawcy, w imieniu którego działam przesłanki wykluczenia z postępowania na podstawie art. 7 ust.1, w zw. z ust. 9 ustawy z dnia
13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (t.j. Dz. U. z 2024 r. poz. 507..)[1].
[1] Zgodnie z treścią art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego, zwanej dalej „ustawą”, z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego wyklucza się:
1) wykonawcę oraz uczestnika konkursu wymienionego w wykazach określonych w rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisanego na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa w art. 1 pkt 3 ustawy;
2) wykonawcę oraz uczestnika konkursu, którego beneficjentem rzeczywistym w rozumieniu ustawy z dnia 1 marca 2018 r. o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy oraz finansowaniu terroryzmu (Dz. U. z 2022 r. poz. 593 ze zm.) jest osoba wymieniona w wykazach określonych w rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisana na listę lub będąca takim beneficjentem rzeczywistym od dnia 24 lutego 2022 r., o ile została wpisana na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa w art. 1 pkt 3 ustawy;
3) wykonawcę oraz uczestnika konkursu, którego jednostką dominującą w rozumieniu art. 3 ust. 1 pkt 37 ustawy z dnia 29 września 1994 r. o rachunkowości (Dz. U. z 2021 r. poz. 217 ze zm.), jest podmiot wymieniony w wykazach określonych w rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisany na listę lub będący taką jednostką dominującą od dnia 24 lutego 2022 r., o ile został wpisany na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa w art. 1 pkt 3 ustawy.
Załącznik nr 5 do SWZ
______________________________________________________________ ______________________________________________________________
|
INFORMACJE
potwierdzające zasadność zastrzeżenia informacji jako tajemnicy przedsiębiorstwa
W związku z ubieganiem się o udzielenie zamówienia publicznego pod nazwą:
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej
w Gorlicach, ul. Sienkiewicza 30, w okresie od 01.07.2024r. do 31.12.2024r.
oświadczam(y), że dokumenty załączone do niniejszej informacji stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji.
Stanowią one informacje
……………………………………………………………………………………………………………………………
(należy wpisać odpowiednio: np. techniczne, technologiczne, organizacyjne przedsiębiorstwa)
Nie zostały podane w żaden sposób do publicznej wiadomości.
Podjąłem/Podjęliśmy w stosunku do nich następujące niezbędne działania w celu zachowania poufności:
………………………………………………………………………………………………………………………………….
…………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………..
Wykonawcy uczestniczący
z postępowaniu
Pismo z dnia: Znak: Nasz znak: Data:
29.05.2024r ————— AG – 261 – 6 / 24 29 maja 2024r.
Wyjaśnienie treści
Specyfikacji Warunków Zamówienia
Wyjaśnienia dotyczą zamówienia pn.: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb
Domu Pomocy Społecznej w Gorlicach, przy ul. Sienkiewicza 30 w okresie od 01.07.2024
do 31.12.2024r., prowadzonego w trybie podstawowym, o którym mowa w art. 275 pkt 1 ustawy
z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1605 z późn.
zm.), zwanej dalej „ustawą”.
Dom Pomocy Społecznej w Gorlicach przy ul. Sienkiewicza 30 informuje, iż w dniu 29.05.2024r.
potencjalny Wykonawca wniósł do zamawiającego wniosek z zapytaniami dotyczącymi potrzeb
i wymagań zawartych w części 7 Formularza asortymentowo – cenowego, stanowiącego załącznik nr
3a do Specyfikacji Warunków Zamówienia.
Zamawiający działając na podstawie art. 284 ust.6 ustawy, udziela odpowiedzi na zawarte we wniosku
pytania.
Pytanie nr 1
„Czy Zamawiający w pozycji nr 3 Brzoskwinia w syropie (Puszka o masie netto składników od 500g
do 700g) dopuszcza produkt o masie netto 820g?”
Odpowiedź zamawiającego:
Zamawiający dopuszcza dostawy towarów, o których mowa w pytaniu nr 1, o masie netto składników
od 500g do 820g)
Pytanie nr 2
„Czy Zamawiający w pozycji nr 5 Chrzan tarty konserwowy (Minimum 90% chrzanu. Słoik o masie
netto od 180g do 300g) dopuszcza produkt Chrzan tarty Polonaise 180g uznany za jeden z najlepszych
dostępnych na rynku, w najnowszym wydaniu w składzie zawarte jest 62% chrzanu?”
Odpowiedź zamawiającego:
Zamawiający dopuszcza dostawy towarów, o których mowa w pytaniu nr 2, w których składzie
zawarte jest minimum 62% korzenia chrzanu.
Pytanie nr 3
„Czy Zamawiający w pozycji nr 13 Dżem bez cukru różne smaki (Różne smaki. Masa netto składników
w opakowaniu od 280g do 300g) dopuszcza produkt o masie netto 250g?”
2
Odpowiedź zamawiającego:
Zamawiający dopuszcza dostawy towarów, o których mowa w pytaniu nr 3, o masie netto składników
od 250g do 300g).
Pytanie nr 4
„Czy Zamawiający w pozycji nr 15 Fasola czerwona konserwowa (Puszka o masie netto składników
od 240g do 350g) dopuszcza produkt o masie netto 400g?”
Odpowiedź zamawiającego:
Zamawiający dopuszcza dostawy towarów, o których mowa w pytaniu nr 4, o masie netto składników
od 240g do 400g).
Pytanie nr 5
„Czy Zamawiający w pozycji nr 17 Groszek konserwowy (Puszka o masie netto składników od 240g
do 350g) dopuszcza produkt o masie netto 400g?
Odpowiedź zamawiającego:
Zamawiający dopuszcza dostawy towarów, o których mowa w pytaniu nr 5, o masie netto składników
od 240g do 400g).
Pytanie nr 6
„Czy Zamawiający w pozycji nr 27 Kukurydza konserwowa słodka (Puszka o masie netto składników
od 240g do 350g) dopuszcza produkt o masie netto 400g?”
Odpowiedź zamawiającego:
Zamawiający dopuszcza dostawy towarów, o których mowa w pytaniu nr 6, o masie netto składników
od 240g do 400g).
Pytanie nr 7
„Czy Zamawiający w pozycji nr 32 Majonez (Na bazie oleju rzepakowego, o zawartości tłuszczu
minimum 50%.oraz min. 10% żółtka jaja kurzego. Opakowanie od 800g do 1000g) dopuszcza produkt
Majonez Kielecki 700 ml uznany za jeden z najlepszych dostępnych na rynku, w składzie zawarte jest
7% żółtek jaj kurzych?”
Odpowiedź zamawiającego:
Zamawiający dopuszcza dostawy towarów, o których mowa w pytaniu nr 7, w których składzie
zawarte jest minimum 7% żółtek jaj kurzych.
podpisała:
Małgorzata Haluch – wz. Kierownika zamawiającego
Załącznik nr 4d do SWZ
OŚWIADCZENIA Wykonawcy
w zakresie wypełnienia obowiązków informacyjnych przewidzianych
w art. 13 lub art. 14 RODO
Wykonawca:
………………………………
(pełna nazwa/firma, adres)
reprezentowany przez:
…………………………………………………………………………
(imię, nazwisko, stanowisko/podstawa do reprezentacji)
OŚWIADCZENIE WYKONAWCY
Dyrektor Domu Pomocy Społecznej przy ul. Sienkiewicza 30 w Gorlicach ogłasza przetarg ofertowy na wycinkę drzew wraz z usunięciem pni i uporządkowaniem terenu.
Szczegóły poniżej.
Załączniki (linki):
Dom Pomocy Społecznej w Gorlicach przy ul. Sienkiewicza 30 przedstawia poniżej plan postępowań o udzielenie zamówień na 2022r.